Door: Jos Ankone

Een twintigtal VDS-leden vertrokken onder goede weersomstandigheden op 11 oktober naar het noorden van Friesland. Wij waren uitgenodigd bij Heine Bijker, zijn buurman en Hidde de Jong. De Westereen was ons eerste adres; een prachtig plaatsje waar bijna iedereen wel iets met kippen, duiven en watervogels deed. Aangezien de secretaris niet het goede adres in het boekje had gezet, had Heine een groot boord met VDS in de voortuin geplaatst.

Bij Heine was het een klein dierpark met kippen, geiten, kalkoenen, eenden en natuurlijk duiven want daar kwamen wij voor. De vrouw van Heine ontving ons met koffie en koek. Vervolgens liet Heine zijn Wammen vliegen. Spectaculair kwamen ze alle vier naar beneden. Je kon wel zien dat Heine het in de vingers had op de manier hoe hij met zijn duiven omging. Meerdere kitten Birmingham rollers liet Heine vliegen. Met dit ras is Heine maar liefst vijf keer wereldkampioen geweest. De duiven lieten prima rolbewegingen zien en kitten deden ze goed.

Rond het middaguur gingen we weer terug naar Heine, waar zijn vrouw ons een heerlijke maaltijd voorzette. Werkelijk top voor deze goede verzorging.Rond een uur of 2 vertrokken wij naar Hidde de Jong in Burgum die ’s morgens om 8 uur zijn tipplers al had laten vliegen. Toen wij aankwamen vlogen ze nog. Hidde liet zijn Nederlandse hoogvliegers los die zich aansloten bij de tipplers. Werkelijk mooie Nederlandse hoogvliegers die ook nog eens goed vlogen. Met zijn lipizaners lokte hij de duiven weer het hok in. Na een drankje was het tijd om weer huiswaarts te keren. Heine en Hidde bedankt voor de goede organisatie en deze prachtige dag.