Fotoalbum

Wenerhoogvliegers, “renpaarden in de lucht”

Wenerhoogvliegers, “renpaarden in de lucht”

Veel VDS leden houden dit temperamentvolle duivenras, een echte troepvlieger. kan stijgen tot onzichtbare hoogte. Met een typische zwenkende vliegstijl door heel de vliegploeg. Bij sterke straalwind of roofvogelaanval kan heel de troep vervliegen en 100 KM verderop terecht komen. De nachtmerrie van iedere wenerliefhebber.

Lees meer
De VDS in samenwerking met de SIS op de ProffSport beurs in  Houten 2 & 3 maart 2024

De VDS in samenwerking met de SIS op de ProffSport beurs in Houten 2 & 3 maart 2024

De VDS in samenwerking met de SIS op de ProffSportbeurs in Houten op 2 en 3 maart 2024. Een geslaagd evenement met veel bezoekers uit binnen en buitenland. Bekenden, maar ook veel ‘vreemden” die zo hun vragen hadden over de vliegduivensport. Ook de ringslagerclub was aanwezig met regelmatig demonstraties in het ringen slaan met deze oude Vlaams-Rijnlandse speelduiven. Verder werd er flink gehandeld in duiven. Voor de VDS wisselende 24 duiven van eigenaar. De meeste gingen naar Schotland, Frankrijk en België. Na aftrek van de kosten hield de clubkas er € 215 aan over. Mocht u volgend jaar overtollige duiven hebben en willen schenken aan de club, het Bestuur houdt zich van harte aanbevolen.

Lees meer
VDS stand op Noordshow januari 2024 in Hardenberg

VDS stand op Noordshow januari 2024 in Hardenberg

Een zeer geslaagd evenement van 18 t/m 20 januari. Met een leuke VDS stand, met de SIS als directe buren op het duivenplein met diverse volières en 900 sierduiven. Aanloop van bekenden, vreemden, leken en geïnteresseerden. Jos en Simon hebben zich namens de club uitstekend vermaakt met de heren van de SIS en het nodige over de duivensport gepromoot.

Lees meer
Duivenslagen & Duiventorens

Duivenslagen & Duiventorens

 Mensen van adel lieten duiventorens en -tillen om duiven te fokken bouwen voor de slacht. Het bezit van een duifhuis, duiventoren of duiventil was een van 'heerlijke rechten' die alleen was voorbehouden aan een kasteel of landgoed.

Lees meer
Speelduiven

Speelduiven

Diverse rassen gehouden door VDS leden. Onder andere Ringslagers, Slenken, diverse meeuwrassen                

Lees meer
Rollers

Rollers

Diverse rassen gehouden door VDS leden     Onder andere Birmingham roller, Oosterse roller, Smyrna roller, Galatzer roller, Sisaker roller en Takla  

Lees meer
Kroppers

Kroppers

Diverse kropperrassen gehouden door VDS leden Onder andere Spaanse kroppers, Holle kropper, Haagse tilduiven & Horsemankropper.        

Lees meer