Door: Sijmen van Mourik

Het hokbezoek stond dit jaar geheel in het teken van de oud-Hollandse tuimelaar. Het eerste adres was in Leiderdorp bij Hoveling. Dat de leden er zin in hadden bleek toen wij ruim voor aanvang aankwamen en de kamer al gevuld was met VDS-leden. In totaal namen er 23 leden deel aan het hokbezoek.

Na de koffie gingen we naar buiten alwaar een Amsterdams duivenplat stond. Na een korte rondblik werden de duiven losgelaten. Verbazingwekkend wat er de laatste jaren is bereikt met deze dieren. Ze vlogen erg goed, jammer genoeg wel in twee groepen. Ook liet hij nog een koppel stralsunders los en wat lokkers; een fraai gezicht en een geslaagde demonstratie.

Het volgende adres was in Schipluiden bij Theo Ruigrok. Na een korte blik op zijn fraaie duivenplat – dit keer op het dak – snel naar de buren voor de lunch die keurig werd verzorgt in de achtertuin van hun bakkerij. Hierna snel terug naar het huis van Theo. Ook Theo zijn duiven vlogen voortreffelijk in een strak gesloten formatie. Na een uurtje werden ze weer naar binnen gehaald met behulp van enkele boerenmeeuwtjes die hier als brassers dienden.

Ten slotte was er nog een kleine duivenmarkt in zijn werkplaats en togen we voldaan terug naar huis. Voor een uitgebreid verslag, zie het komende clubblad.